Nederland lacrosse film

Nederland Lacrosse en Sjors Mosman, student Audiovisuele Vormgeving (AV) in Rotterdam, zijn een unieke samenwerking gestart. Sjors heeft 1,5 maanden gewerkt aan de allereerste Nederland Lacrosse film met daaraan gekoppeld een crowdfunding traject om op een innovatieve en frisse manier funding te vinden voor het produceren van deze film.

 

Doel

Het doel van dit project is om samen met een talentvolle student Audiovisuele Vormgeving de eerste lacrosse film in Nederland te maken. Aangezien Nederland Lacrosse innovatief en vernieuwend probeert te zijn in zijn denken en doen is er besloten een crowdfunding traject hieraan te koppelen.

 

Achtergrond

Sjors Mosman zit in de laatste fase van zijn studie Audiovisuele Vormgeving (AV) aan de Willem de Kooning academie in Rotterdam. Het eerste jaar heeft hij animatie gestudeerd, om vervolgens na zijn Propedeuse te hebben behaald over te stappen naar Audio Visuele vormgeving (lees films maken). "Ik heb altijd al een passie voor sport gehad, ik wil dit dan ook integreren in mijn afstudeer opdracht. Via mijn vriendin Hannah (speelster bij de Rotterdam Lacrosse) kwam ik in contact met de in Nederland nog vrij onbekende sport Lacrosse, het lijkt mij een fantastische uitdaging om in samenwerking met Nederland Lacrosse en hun leden een korte Film te maken waarmee we de Sport een grote impuls geven."

 

Werk Sjors Mosman

Sjors heeft tijdens zijn studie laten zien over grote talenten te beschikken. Hieronder een showreel van Sjors:

 

Waar en wat

In samenwerking met Sjors is ervoor gekozen om de shoot plaats te laten vinden op Zatedag 26 en zondag 27 mei 2012:

De beelden worden in het donker geschoten, het wordt de 26e om 21:40 donker. Het wordt dus een avond/nacht shoot, dit zelfde geld voor de zondag.

 

Het eindresultaat

De film die Sjors heeft gemaakt is mede geïnspireerd op de commercial die Nike Lacrosse heeft gemaakt. Een mix van deze inspiratie en het vorige werk van Sjors maakt Nederland Lacrosse extreem enthousiast over deze samenwerking.